14.06.2016 10:53

Noc Kostelů 2016

Letošní noc kostelů byla méně navštívaná než poslední dva roky, kdy jsme se s návalem jen těžko vyrovnávali. Odhadem přišlo asi 70 lidí.
Zahájili jsme úvahou na téma světla a temnoty, citací ze Žalmu 139. 
Potom zazpíval pěvecký sbor mladších studentů rokycanského Gymnázia pod vedením paní profesorky Poláčkové. Následovala prohlídka kostela, sborového domu a prostor klubu Akcent Diakonie Západ. Průběžně se podával čaj v čajovně a návštěvníci se mohli seznámit se službou Adite Diakonie Západ - službou pro náhradní rodiny a pěstounskou péči, zároveň si mohli nakoupit ve slušném bazaru a prohlédnout výstavu o evangelických kostelích. 
Následovalo moderně hudební představení klientů klubu Akcent - Beatbox. 
Potom přišel jeden z vrcholů večera - divadelní představení souboru T.E.S.C.O. - část hry bratří Čapků Ze života hmyzu - dějství II. Kořistníci, soubor se vedl skvěle a vzhledem k tomu, že jsou to děti a mládež, byl jejich herecký výkon úctyhodný. Dalším vrcholem byl úžasý koncert varhanní hudby spolu s houslemi - hrály Iveta Valešová - varhany a Simona Blahová - housle, slyšeli jsme J.S.Bacha, H.I.F. Bibera, R.Schumanna, F. Schuberta a další.
Potom jsme zůstali v kostele a sboroví kytaristé - Vláďa Pech a Radek Jirka (ten i na kontrabas), flétnistka a hobojistka Marta Neumannová a hráč na bicí Michal Krejčí doprovodili naše zpívání ze zpěvníku Svítá, ale hrály a zpívaly se i písně folkové. Nu a po tradiční povídce Roberta Fulghuma, kterou přečetl Petr Neumann jsme se ztišili a večer zakončili po 23. hodině modlitbou.
Pane, díky za letošní Noc kostelů, zase se povedla ...
 
 
Václava Gutová
kurátorka
ČCE Rokycany

 

Letošní noc kostelů byla méně navštívaná než poslední dva roky, kdy jsme se s návalem jen těžko vyrovnávali. Odhadem přišlo asi 70 lidí.
Zahájili jsme úvahou na téma světla a temnoty, citací ze Žalmu 139.
 
Potom zazpíval pěvecký sbor mladších studentů rokycanského Gymnázia pod vedením paní profesorky Poláčkové.
 
Následovala prohlídka kostela, sborového domu a prostor klubu Akcent Diakonie Západ.
 
Průběžně se podával čaj v čajovně a návštěvníci se mohli seznámit se službou Adite Diakonie Západ - službou pro náhradní rodiny a pěstounskou péči, zároveň si mohli nakoupit ve slušném bazaru a prohlédnout výstavu o evangelických kostelích. 
Následovalo moderně hudební představení klientů klubu Akcent - Beatbox.
 
Potom přišel jeden z vrcholů večera - divadelní představení souboru T.E.S.C.O. - část hry bratří Čapků Ze života hmyzu - dějství II. Kořistníci,
soubor se vedl skvěle a vzhledem k tomu, že jsou to děti a mládež, byl jejich herecký výkon úctyhodný.
 
Dalším vrcholem byl úžasý koncert varhanní hudby spolu s houslemi - hrály Iveta Valešová - varhany a Simona Blahová - housle, slyšeli jsme J.S.Bacha, H.I.F. Bibera, R.Schumanna, F. Schuberta a další.
 
Potom jsme zůstali v kostele a sboroví kytaristé - Vláďa Pech a Radek Jirka (ten i na kontrabas), flétnistka a hobojistka Marta Neumannová a hráč na bicí Michal Krejčí doprovodili naše zpívání ze zpěvníku Svítá, ale hrály a zpívaly se i písně folkové.
 
Nu a po tradiční povídce Roberta Fulghuma, kterou přečetl Petr Neumann jsme se ztišili a večer zakončili po 23. hodině modlitbou.
 
Pane, díky za letošní Noc kostelů, zase se povedla ...
 
 
Václava Gutová
kurátorka
ČCE Rokycany
 

—————

Zpět


Kontakt

Farní Sbor ČCE v Rokycanech

Jiráskova 481/II
337 01 Rokycany


+420 608 623 673


Pravidelná setkávání

  • Bohoslužby každou neděli od 9:30
  • Bohoslužby s vysluhováním VP každou 4. neděli
  • Rodinné neděle po domluvě jednou měsíčně, se společným obědem každý druhý měsíc
  • Nedělní škola každou neděli od 9:30 (pokud jsou děti přítomny)
  • Víkendové biblické hodiny v sobotu jednou měsíčně po domluvě, v zimní čas od 17:00, v letní čas od 18:00
  • Náboženství pro děti - po dobu neobsazeného sboru farářem nezajištěno
  • Ekumenické biblické hodiny - každou středu ve 14:00
  • Staršovstvo 1. pondělí v měsíci od 18:30
  • Zkoušky pěveckého sboru - činnost přerušena po dobu hledání nového sbormistra